CLUBGESCHIEDENIS

 De Spartastappers Ardooie dankt zijn ontstaan in 1999 aan enkele liefhebbers van de voetbalploeg ' Sparta Kapelhoek' die een wandeling koppelde aan hun voetbaltornooi.De grote opkomst stimuleerde de organisatoren naar meer en tot het oprichten van een wandelclub ' Spartastappers ' uit Ardooie. Gabriel Verhaest had al enige ervaring in het wandelmilieu en nam de taken op zich van parkoer- en materiaalmeester, flink geholpen door zijn echtgenote Christine. Walter Demuynck werd voorzitter, Carine Galle nam het secretariaat voor haar rekening en Rudi Demeulenaere zorgde voor de centen. Het bestuursteam was gevormd , nu nog aansluiten bij de wandelfederatie VWJL (nu Aktivia) onder clubnummer 391. Het ledenaantal liep al snel op tot 50 en verder tot nu 390. Op het einde van 2013 kwam Dany Vanhalewyn de bestuurskern versterken om de taak van penningmeester over te nemen en de club om te vormen tot een VZW.  Eind 2014 vervoegde ook Ronny Casier de bestuurskern ter vervanging van Rudi Demeulenaere die het wat kalmer aan wou doen. In oktober 2018 kwam ook Filip Savat onze bestuurskern versterken om zich vooral te ontfermen over de parkoers. 

 De eerste 5 jaar werd de wisselbekertocht ' Brandweerwandeling' een samenwerking met de brandweer om daarna omgedoopt te worden naar 'Skobiaktocht', welke telkens de 2de zaterdag van april wordt georganiseerd. Wat later kwamen daar de ' Sint Germanustocht' in Egem en de Spokentocht bij. Ondanks het enorme succes werd de organisatie ervan te zwaar zodat deze tocht vervangen werd door een herfsttocht die nu uiteindelijk de 'Veldbostocht' is geworden op de derde zaterdag van oktober. Ondertussen werd de 'Moezeltocht' onze eerste afspraak van het jaar op de tweede zaterdag van januari. Maar door de uitbreiding van het aantal leden en met de wil om deze leden op dezelfde manier te kunnen verwennen drongen bijkomende organisaties zich op. Zo zag de 'Rodenbachtocht' de laatste zondag van mei in 2015 het levenslicht en smeden we plannen voor onze eerste 'Midweektocht' op de eerste dinsdag van september vanaf 2016.

 Voor onze leden organiseren we jaarlijks ook een tweetal √©√©ndagsbusreizen naar een andere wandelorganisatie. Zelfs een weekreis in de winter of zomer en/of vierdaagse naar een wandelparadijs staat op ons jaarmenu.Ook het jaarlijkse clubfeest heeft zijn vaste stek op de 2de zaterdag van december. De Wandel Mee Dag in samenwerking met de sportdienst van Ardooie is onze vaste afspraak met de leden om wandelend ons lidmaatschap te vernieuwen.

 De wandelclub heeft een zeer dynamisch bestuur en medewerkers : een club waar je je als lid thuis voelt en fier mag op zijn.   

 

contact